Lady`s Dream I Mariefred

Gelenaglar

Gelé härdas i uv-lampa och finns i en mängd olika variationer och utformningar för att kunna anpassas så bra som möjligt till just dina behov. Gelé naglar finns att få både som nagelförlängning / nagelförstärkning (nytt set) och direkt på dina egna naturliga naglar (påfyllning/återbesök). Ett nytt set utförs antingen med tipp eller mall, beroende på vad som passar din nagels form och vilken design du önskar.  Vissa naglar behöver en hårdare gel, vissa behöver en mjuk gel och flexibel gel medan andra behöver något mitt i mellan. Rätt gel på rätt nagel är viktigt för att uppnå ett så hållbart resultat som möjligt, utan släpp och brutna naglar.Gelénaglar anpassas efter dina önskemål och kan göras i valfri längd, tjocklek, form och färg. Gelénaglar går att få: olika variationer, som helgfärga, handmålat, dekoration med stämplar, glitter, stenar, m.m. Själva designen och dekorationen på gelénagel görs enligt dina och våra idéer. Bara fantasin sätter gränserna! Normalt sker återbesök med 3-4 veckors mellanrum.

Håller inte dina gelénaglar?

Hur bra naglarna håller är olika från person till person. Det kan bero på vilken gelé som använts då det finns geler med olika funktion och hårdhet. Men det finns även andra saker som påverkar. En anledning är de egna förutsättningarna såsom jobb, vanor/dåliga vanor, du pillar på dina naglar, du biter på naglarna/nagelbanden, använder du handsprit och/eller är mycket i vatten? Smörjer du naglarna med nagelolja regelbundet? Använder du alltid handskar vid städning, diskning och trädgårdsarbete? Många av dessa saker går att förbättra och undvika, vilket kommer göra att gelnaglarna håller bättre. Det kan också finnas orsaker som är svårare att påverka. Det kan vara kroniska sjukdomar, tillfälligasjukdomar, mediciner, graviditet, hormonella rubbningar o.s.v.I de flesta fall kan nagelterapeuten tillsammans med dig som kund komma fram till en lösning som fungerar bäst för dig.

Några tips om hur du använder naglarna med gelé eller shellack för att bevara dina vackra naglar längre

  • Använd alltid handskar vid städning, diskning och trädgårdsarbete.
  • Använd alltid handskar när du använder stark diskmedel.
  • Använd alltid handskar när du färjar ditt hår.
  • Använd en mjuk nagelborste.

Använd inte naglarna som verktyg…. t. ex:

  • -använd en kniv när du vill öppna burkar eller kartonger mm.
  • -använd skohorn och sätt inte fingret i skorna.
  • -klippa inte naglarna med saxen

Se upp när du öppnar bildörrar, man kan lätt slinta i handtaget och naglarna böjs bakåt.Vid operation, fråga din läkare förre operationen om du bör ta bort materialet.Vid en kraftig utväxt, fila även sidorna och uppe vid skarven så att det inte står upp några fula kanter som gör att gelen lättare släpper.Kom ihåg att använda nagelbandsolja regelbunden!

Vad händer om jag river eller pillar bort gelé från mina naglar?

Då riskerar du att skada dina naturliga naglar. Gelé måste tas bort på ett korrekt sätt för att du inte ska riskera att skada dina naglar.

Borttagning av gelénaglar

Du kan inte ta bort själv gelé. Om du inte längre önskar att ha gelé på dina naglar är det viktigt att materialet avlägsnas på ett skonsamt sätt. Då är du välkommen för en borttagning hos oss på salongen.

Finns är åldersgräns för gelénaglar eller shellack?

Det finns inga regler och lagar som bestämmer åldersgräns för gelnaglar eller shellack. Varje salong bestämmer själva men på Lady’s Dream, har vi åldersgräns 16 år, om föräldrar fyller i ett papper och håller med. Varför har vi åldersgräns? För att vi har upplevt att materialet håller sämre på ungdomar och barn. Det beror troligen på hormonella förändringar och puberteten. Vi ser gärna att ungdomar kommer till oss för att har vi en kvalitet produkter och vi är utbildat i nagelteknolog, istället för att de experimenterar hemma med nagelprodukter de beställt på internet eller de går till en sämre salong.

Allergi

Gelé och shellack är så kallade härdplaster, uppbyggda av akrylater (ej akryl). Produkterna är Lilly Nails.se och är lågallergena, vilket innebär att relativt få personer utvecklar en allergi. Risken att du som kund utvecklar en allergi är därmed väldigt liten. Det är viktigt att du går till en salong som är noga med att inte applicera materialet på din hud eller i öppna sår. Själva materialet är allergiframkallande i sin flytande form men inte efter att det har härdat. Själva slipdammet som uppstår vid en avfilning är väldigt svagt allergiframkallande. Vi erbjuder dig under behandlingen, om du önskar munskydd.

Nagelmyter

Vi höra ofta på salongen: “Jag byggde mina naglar för X år sedan och de är fortfarande förstörda eller naglarna behöver andas”.Detta är fel för att dina naglar behöver inte andas, de har inga lungor! Naglarna är precis som resten av din kropp, får allt de behöver via blodet. Blodet levererar all näring till nageln och nagelroten.Nagelroten och matrix ligger en liten bit in under nagelbandet, här bildas själva nageln och den växer ca 3-4mm/månad.

Vi höra ofta om personer som berättar vid något tillfälle haft gelénaglar och därefter skyller dålig nagelkvalitet på detta, vilket till största del är felaktigt. Faktiskt kunden har glömt vilken nagelkvalitet hen egentligen hade från början, och har blivit van vid de hårda naglarna (gelénaglar) är och upplever därmed att nageln blivit tunnare och skörare.

”Det är farligt att ha gelénaglar när en är gravid”

Vi som jobba med gelé finns inget riskabelt under graviditet, vilket då innebär att du som kund inte heller utsätter ditt ofödda barn för ökad risk. Men är ditt eget beslut och väljer du att avstå från gelénaglar under din graviditet är det upp till dig. Du måste känna dig bekväm och trygg med ditt beslut. Vi vill informera dig om att det inte är riskabelt att ha gelénaglar under en graviditet.

” Gelénaglar är tjockare än akrylnaglar”

Det spelar ingen roll vilka material (gel eller akryl) ska du användas, utan på hur tjockt lager som appliceras på naglar. Det beror i vissa fall om kunden behöver ha lite tjockare naglar för stabiliteten, men den som i flesta är att kunderna få tunna verklighetstrogna naglar.

Garanti

Garanti gäller en vecka efter utförd behandling. Garanti täcker exempelvis stora släpp, sten eller sticker som lossnar. Garanti gäller EJ om man slagit i nagel eller använt andra nagelprodukter på naglarna förändring form, klipper naglarna med saxen, mm.